Igana d.o.o. uspješno provela projekt

„Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava”

Autoškola Igana nalazi se u Kninu u ulici 7. Gardijske brigade 7, od samog početka naš cilj je kvalitetna i efikasna obuka buducih vozača. Imajući to na umu, obuku smo obogatili s najnaprednijim metodama što nas uvrstava u sami vrh hrvatskih autoškola. Nastava iz prometnih i sigurnosnih pravila se temelji na modernoj kompjuterskoj prezentaciji i aktivnom sudjelovanju samih kandidata. Taj oblik nastave osigurava velik postotak prolaznosti naših kandidata na ispitu.

Dugoročni cilj tvrtke Igana d.o.o. jest nastavak stabilnog poslovnog rasta, vodeći posebnu brigu oko kontinuiranog stvaranja dodane vrijednosti za sve svoje korisnike usluga, klijente te partnere, i dalje pružajući uslugu koja se temelji na znanju, kvaliteti i iskustvu djelatnika tvrtke. Kao jedan od tržišnih lidera na području Knina i okolice tvrtka želi i dalje zadržati trenutni status te proširiti se na nova tržišta. Provedbom projekta odnosno implementacijom ERP sustava osiguran je nastavak rasta tržišnog udjela zbog kojih će u konačnici ostvariti veće prihode, veću dobit te veći broj zaposlenih.­

Provedbom projekta riješen je ključni problem neefikasnog praćenja poslovanja, a samim time i nepostojanje pravovremenih informacija na temelju kojih se trebaju donositi kvalitetne poslovne odluke za daljnji razvoj i rast poslovanja Društva. Cilj projekta je bio nabava tehnološki suvremene nematerijalne imovine, odnosno ERP sustava, koja može odgovoriti zahtjevima tržišta, optimizirati poslovanje tvrtke, a ujedno doprinijeti poslovnom rastu i konkurentnosti na domaćem tržištu.

Modernizacijom i nadogradnjom poslovnih procesa uvođenjem ERP sustava s pratećim modulima, tvrtka je u velikoj mjeri optimizirala i unaprijedika ostale poslovne procese, konkretno kvalitetno upravljanje logistikom i rizicima te omogućila daljnje strateško planiranje razvoja tvrtke. Samim automatiziranjem i optimiziranjem gore navedenih poslovnih procesa utječe se na upravljanje ljudskim potencijala. Implementacija ovog modula omogućila je evidentiranje i arhiviranje ključnih podataka o zaposlenicima tvrtke, odnosno da upravljačko tijelo tvrke može kvalitetnije i lakše pratiti učinkovitost zaposlenika te ih može dodatno usmjeriti ka doškolovanju i edukaciji koju tvrtka i inače potiče među zaposlenicima, pa će u budućnosti dobiti zaposlenike koji neće vrijediti na tržištu rada isključivo zbog stečenih certifikata, već i svoga znanja te razvijati njihove radne kvalitete te adekvatno nagrađivati kvalitetan rad zaposlenika kako bi se dobilo krajnje efikasni i učinkoviti zaposlenici koji će biti zadovoljni na svojem radnom mjestu. Odjel financija i knjigovodstva smanjio je korištenje programskih alata poput Excela i ručni unos podataka, budući da su ti procesi automatizirani.

Tvrtka će lakše i efikasnije pratiti ponude vozila, bazirajući se na ona koja imaju duži vijek trajanja kako bi tvrtka u budućnosti morala koristiti manje vlastitih sredstava za servis i opremanje vozila nakon isteka jamstvenog roka a ta sredstva bi daljnje usmjerilo u razvoj i unaprjeđenje svojih usluga. Tvrtka će imat uvid u kretanje vozila autoškole, njihovu potrošnju goriva, trošenje motora i guma, pređeni broj kilometara, zadnji obavljeni servisi, promjene filtera i slično. Time će automatski generirati potrebe tvrtke za nabavom dugotrajne i kratkotrajne materijalne imovine ovisno o stanju i potrebama ranije spomenutih materijala te vozila. U odjelu prodaje automatizirati će se provjera raspoloživih vozila u autoškoli, točnije, koliko je ih je u određenom trenutku u upotrebi. Isto tako, optimiziranjem cjelokupnog poslovanja, automatizirati će se i brojni administrativni procesi na kojima odjel prodaje trenutno gubi vrijeme. Na taj način, ušteđeno vrijeme će se moći usmjeriti na dodatne prodajne aktivnosti, donošenje odluka na temelju ažurnih informacija, što povećava brzinu i učinkovitost poslovnih procesa, što će dovesti do većeg broja prodaje usluga, što posljedično znači i povećanje prihoda tvrtke. U konačnici, sve navedeno će dovesti do daljnjeg rasta tvrtke, što znači i rast prihoda i neto dobiti, a posljedično i zapošljavanja novih ljudi.

Naziv projekta: Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava
KK.03.2.1.19.0911
Naziv korisnika: IGANA d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta: 496.875,00 HRK
EU sufinanciranje projekta: 298.125,00 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 1.12.2019. – 1.12.2020.

 

Kontakt:

Igana d.o.o.
7. gardijske brigade 7, Knin
tel: 022/661-069
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naziv projekta: Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava;

KK.03.2.1.19.0911

Naziv korisnika: IGANA d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 496.875,00 HRK

EU sufinanciranje projekta: 298.125,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 1.12.2019. – 1.12.2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naziv projekta: Projekt tvrtke Igana d.o.o. - KK.08.2.1.14.0008

Naziv korisnika: Igana d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 483.618,34 kuna, od čega sufinancirano od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj: 411.075,58 kuna.

Razdoblje provedbe projekta: 15. lipnja 2019.15. lipnja 2020.

- Kratki opis projekta: Potaknuti investicijski ciklus tvrtke Igana d.o.o. u djelatnosti građevinarstva.
- Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Očuvana radna mjesta; Neto otvorena 3 radna mjesta

Kontakt osoba za više informacija: Ivan Čeko
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 091/535-2356
    

Za više informacija posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

DOKUMENTI:

IZJAVA O NE POSTOJANJU SUKOBA INTERESA U SMISLU ČLANKA 76. ZAKONA O JAVNOJ NABAVI

IZJAVA O NE POSTOJANJU SUKOBA INTERESA ANELA STOJAK

IZJAVA O NE POSTOJANJU SUKOBA INTERESA ŠIMO ŠIMIĆ

 

Projekt tvrtke Igana d.o.o.

KK.08.2.1.14.0008

 „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Projektne aktivnosti:

 

Projekt tvrtke Igana d.o.o. je projekt kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva: Provedba shema za razvoj poduzetništva - Razvoj poduzetništva u gradu Kninu.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 483.618,34 kune, od koji je iznos bespovratnih sredstava iznosio 84,9999981%, odnosno 411.075,58 kuna.

Kroz ovu brošuru će biti prikazani rezultati projekta.

Osnovne informacije o projektu

Razdoblje provedbe projekta je bilo od 15. lipnja 2019. do 15. lipnja 2020. godine.

Nositelj/prijavitelj projekta je bila tvrtka Igana d.o.o. iz Knina, a cilj projekta je bio „pokrenuti investicijski ciklus u području jačanja konkurentnosti tvrtke Igana u djelatnosti građevinarstva“. Navedeni cilj je i ostvaren nabavkom Mini bagera i vibro ploče.

Aktivnosti projekta su bile:

  1. Ulaganja u dugotrajnu imovinu
  2. Obuka djelatnika
  3. Marketinške aktivnosti
  4. Upravljanje projektom
  5. Promidžba i vidljivost

 

Aktivnost: Ulaganja u dugotrajnu imovinu

 Ova aktivnost je obuhvatila nabavku Mini bagera i vibro ploču. Ova imovina je omogućila ostvarenje postavljenog cilja projekta, a to je pokrenuti investicijski ciklus u području jačanja konkurentnosti tvrtke Igana u djelatnosti građevinarstva. Ovom imovina će omogućiti i pružanje novih usluga tvrtke Igana d.o.o.

 

Bager:

 

 

Vibro ploča:

 

 

 

 

Aktivnost: Obuka djelatnika

Obuka djelatnika je obuhvatila obuku djelatnika tvrtke Igana d.o.o. za rad na mini bageru i vibro ploči.

 

 Aktivnost: Marketinške aktivnosti

Marketinške aktivnosti su obuhvatile tisak 500 letaka putem kojih se reklamiraju nove usluge tvrtke u području rada sa mini bagerom i vibro pločom.

Aktivnost: Upravljanje projektom

Ova aktivnost je obuhvatila rad članova projektnog tima.

Aktivnost: Promidžba i vidljivost

Ova aktivnost je obuhvatila nadogradnju postojeće web stranice tvrtke Igana, tisak brošura koje su prezentirale rezultate projekta, te je ujedno održana završna konferencija.

 

Rezultati projekta

 

Ostvarenjem ulaganja prikazanih u ovome projektu omogućeno je unaprjeđenje usluga – radova tvrtke Igana d.o.o. u djelatnosti građevinarstva.

Na taj način će se sada može pružati veći broj usluga, te ih se može obaviti brže i kvalitetnije.

 

 

Rezultati projekta će biti povećanje prihoda za 20%, te zaposlenje minimalno tri nove osobe tri godine nakon završetka projekta u tvrtki Igana d.o.o..

 

Projekta je već sada doprinio poboljšanju socio-ekonomske situacije u gradu Kninu, a dodatne pogodnosti se očekuju i u budućnosti.

Kroz projektne aktivnosti su pružene i besplatne usluge udrugama sa područja grada Knina s novom imovinom.

„Izradu Internet stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“
Projekt "Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava" je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

                   

„Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Igana d.o.o.“