TOSCANA

Zašto Toskana?

Velika povijest i kultura. Toskana se može pohvaliti bogatom povijesnom i umjetničkom ostavštinom, kao što se vidi u bezbrojnim crkvama, opatijama, dvorcima, palačama, muzejima, umjetničkim galerijama i utvrdama rasprostranjenim po cijelom teritoriju

TOSCANA

SPLIT – PISA – M.TERME // FIRENTE // CINQUE TERRE // SIENA – SAN GIMIGNANO // MONTECATINI – BOLOGNA – VERONA – SPLIT

1. dan SPLIT – PISA – M.TERME

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme u ranijim jutarnjim satima na dogovorenom mjestu koupljanja te polazak u smjeru Italije. Vožnja uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe… Po dolasku u PISU, slobodno vrijeme za ručak, a zatim šetnja gradom u pratnji vodiča: CAMPO DEI MIRACOLI gdje se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA, čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Dio vremena slobodan. Odlazak u hotel u MONTECATINI TERME. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2. dan FIRENZE

Poslije doručka, odlazak prema FIRENZI – glavnom gradu Toskane, svjetskom središu kulture i umjetnosti. Razgled grada u pratnji stručnog vodiča na hrvatskom jeziku: SANTA MARIA NOVELLA, SAN LORENZO, CAPELLE MEDICEE, DUOMO, PIAZZA DEI SIGNORI, PALAZZO VECCHIO, GALLERIA UFFIZZI, BASILICA DI SANTA CROCE, PONTE VECCHIO, PALAZZO PITTI… Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo kao i u posjetu nekom od čuveni firentinskih muzeja. Moguć i organizirani shopping. Povrat u hotel na večeru. Noćenje.2. dan FIRENZE

3. dan CINQUE TERRE

Poslije doručka, odlazak do LA SPEZIE, pristaništa u Ligurskom primorju, otkuda nastavljamo vlakom u cjelodnevni posjet CINQUE TERRE (CINQUE TERRE CARD ulaznica uključena). Zbog ljepote krajolika, ovaj dio Italije stavljen je na popis svjetske baštine UNESCO-a, dok njegovi slikovitosti gradići priljubljeni uz stijene i okruženi zelenilom i morem privlače mnogobrojne posjetitelje. Svaki od pet gradića romantičan je i zanimljiv na svoj način: RIOMAGGIORE ispod srednjovjekovne tvrđave, MANAROLA na strmim stijenama iznad ribarske luke, CORNIGLIA na vrhu brda okružena citrusima i maslinama, živopisna VERNAZZA sa svoja dva tornja i MONTEROSSO sa lijepom velikom plažom. Pristup automobilima i autobusima je ograničen, te se između mjestanaca vozimo vlakom, a kilometar duga šetnica između Riomaggiore i Manarole nazvana je ”Putem Ljubavi – Via del Amor”. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

4. dan SIENA – SAN GIMIGNANO

Poslije doručka, odlazak u SIENU, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca… Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Razgled grada u pratnji vodiča: BASILICA DI SANTA CATARINA DI SIENA, DUOMO, PIAZZA DELL CAMPO, VIJEĆNICA, TORRE MANGIA… Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionalnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene. Poslijepodne – posjet obližnjem SAN GIMIGNANU – predivnom gradiću poznatom po najboljem talijanskom sladoledu i ”SREDNJOVJEKOVNIM TORNJEVIMA”. Povratak u hotel. Noćenje.

5./6. dan MONTECATINI – BOLOGNA – VERONA – SPLIT

Poslije doručka, odjava iz hotela te odlazak u smjeru sjeverne Italije. Posjet BOLOGNI – KATEDRALA, PIAZZA NETTUNO, NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE U EUROPI, DUE TORRI… Slobodno vrijeme. Nastavak prema VERONI te razgled u pratnji stručnog vodiča: AMFITEATAR, PORTA NUOVA, PORT VECCHIA, PIAZZA DEL ERBE, CASA DI GIULIA….Dio vremena slobodan. U dogovoreno vrijeme slijedi nastavak putovanja prema HRVATSKOJ. Dolazak na mjesto polaska u kasnim noćnim/ranijim jutarnjim satima.

ARANŽMAN UKLJUČUJE

PRIJEVOZ:
 prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama prema programu sa svim uključenim cestarinama i dozvolama za autobuse te taksama za ulaze u gradove;

SMJEŠTAJ:
 Smještaj na bazi 4 noćenja s polupansionskim uslugama u hotelu 3/4* u MONTECATINI TERMAMA, u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (po izboru) s uključenim troškovima boravišne pristojbe;

POLICE OSIGURANJA:
 OSIGURANJE PUTNIKA OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA,
 ZAKONOM PROPISANU JAMČEVINU ZA TURISTIČKE PAKET ARANŽMANE

OSTALO:
 ORGANIZACIJU I VODSTVO PUTOVANJA, SVE RAZGLEDE GRADOVA PREMA PROGRAMU SUKLADNO ZAKONIMA RH I EU, ZAKONOM PROPISANI PDV, ULAZNICE ZA CINQUE TERRE (VLAK + NACIONALNI PARK)

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
ulaznice za objekte od interesa koje nisu izrijekom navedene kao uključene, piće uz obroke, napojnice kao ni ostale osobne troškove putnika. Za smještaj u jednokrevetnoj sobi obvezna je nadoplata. Moguća je i nadoplata za putno zdravstveno osiguranje u iznosu od 8,00 € po osobi.

 

Garancija kvalitete

ŠKOLSKA PUTOVANJA

Organizacija i realizacija školskih putovanja, ekskurzija i izleta.

EUROPSKA PUTOVANJA

Organizacija europskih putovanja

NAJAM AUTOBUSA

Raspolažemo s autobusima turističke i visoko turističke kategorije renomiranih marki: Setra i Mercedes.

JUŽNA ITALIJA

Otkrijte čaroliju Južne Italije! Uplovite u svijet toplih sunčanih plaža, bogate povijesti i neodoljive gastronomije. Prošetajte kroz uske uličice starog Napulja, istražite drevne ruševine Pompeja, otkrijte ljepotu obalnih gradova poput Amalfija i Positana te uživajte u svježim morskim plodovima i tradicionalnim jelima. Južna Italija nudi nezaboravna iskustva – od opuštanja na prekrasnim plažama Jadranskog i Tirenskog mora do istraživanja živopisnih otoka poput Sicilije i Sardinije. Doživite sve čari ovog sunčanog područja – mjesto gdje se svaki trenutak pretvara u nezaboravnu avanturu. Dobrodošli u Južnu Italiju – regiju koja će vas osvojiti svojom ljepotom i raznolikošću!

HRVATSKO ZAGORJE

Otkrijte čaroliju Hrvatskog Zagorja!
Uplovite u svijet netaknute prirode, povijesnih dvoraca i termalnih izvora. Prošetajte kroz slikovite vinograde, istražite bajkovite dvorce poput Trakošćana i Velikog Tabora te uživajte u opuštajućim termalnim kupkama.
Hrvatsko Zagorje nudi nezaboravna iskustva – od degustacija vrhunskih vina i tradicionalnih zagorskih specijaliteta do uzbudljivih avantura u prirodi poput planinarenja i biciklizma.
Doživite sve čari ovog prekrasnog kraja – mjesto gdje se svaki trenutak pretvara u posebnu priču.
Dobrodošli u Hrvatsko Zagorje – regiju koja će vas osvojiti svojom ljepotom i gostoljubivošću!

BARCELONA

Otkrijte čaroliju Barcelone!
Uplovite u svijet strastvene kulture, fascinantne arhitekture i živopisne atmosfere. Prošetajte šarmantnim ulicama Barri Gotic, divite se remek-djelima Gaudija poput Sagrada Família i Park Güell, te uživajte u opuštenoj atmosferi na plažama Mediterana.
Barcelona nudi nezaboravna iskustva – od uživanja u tapasima i sangriji na tržnicama do istraživanja umjetničkih galerija i muzeja. Doživite sve čari ovog živahnog grada – mjesto gdje se svaki trenutak pretvara u avanturu.
Dobrodošli u Barcelonu – grad koji će vas osvojiti svojom energijom i raznolikošću

PARIZ

Zaronite u čarobni svijet Pariza!
Otkrijte grad svjetlosti, ljubavi i umjetnosti. Prošetajte uz Seinu i divite se impozantnim znamenitostima poput Eiffelovog tornja, Notre-Dame katedrale i Trijumfalne kapije. Okusite čarobnu atmosferu Montmartra, istražite svjetski poznate muzeje poput Louvrea i Musée d’Orsay, te uživajte u neodoljivim delicijama u tradicionalnim pariškim bistroima.

Pariz vas poziva na nezaboravan doživljaj – mjesto gdje se svaki kutak pretvara u sliku iz snova. Dobrodošli u Pariz – grad koji će vas osvojiti svojom elegancijom i šarmom!”

SREDNJA EUROPA

Otkrijte čaroliju Srednje Europe!
Uplovite u svijet raznolike kulture, bogate povijesti i prekrasnih krajolika koji ostavljaju bez daha. Srednja Europa nudi nezaboravna iskustva – od šarmantnih srednjovjekovnih gradova do impozantnih dvoraca, od živopisnih jezera do prekrasnih planinskih pejzaža.
Prošetajte kroz povijesne uličice Praga, otkrijte tajne dvoraca u Beču, uživajte u romantičnoj atmosferi Budimpešte ili istražite netaknutu prirodu Slovenije i Hrvatske.
Doživite sve čari Srednje Europe – regije koja će vas očarati svojom raznolikošću i ljepotom. Dobrodošli u Srednju Europu – mjesto gdje se avantura nikada ne završava

ITALIJA

Otkrijte čaroliju Italije!
Proživite nezaboravno putovanje kroz predivne krajolike, bogatu povijest, nevjerojatnu kulturu i ukusnu gastronomiju. Italija nudi nevjerojatno raznolika iskustva – od šarmantnih srednjovjekovnih gradova do živopisnih obala, od umjetničkih remek-djela do nevjerojatnih kulinarskih doživljaja. Zaronite u svijet renesansnih umjetnika, istražite antičke ruševine, uživajte u ispijanju kave na trgovima prepunima života ili se opustite uz čašu vrhunskog vina u Toskani. Bez obzira na vaše interese, Italija će vas očarati svojom ljepotom i raznolikošću.

Neka vaše sljedeće putovanje bude u Italiju – zemlju koja će vas osvojiti svojom ljepotom i toplinom. Buon viaggio!

LJUBLJANA & BLED

LJUBLJANA & BLEDMEĐUNARODNI DAN ŽENATOSCANALJUBLJANA & BLED KNIN // SINJ // SPLIT // ŠIBENIK // ZADAR // LJUBLJANAKNIN/SINJ/SPLIT/ŠIBENIK/ZADAR – LJUBLJANA 1. DAN 08.03.2024Polazak sa dogovorenih mjesta u Dalmaciji u dogovoreno vrijeme u ranijimjutarnjim...

SKIJANJE KUPRES

Oživite svoje zimske avanture na Kupresu!
Zamislite beskrajne prostore prekrivene snježnim pokrivačem, netaknutim stazama za skijanje i snowboard, te neodoljivim krajolicima koji oduzimaju dah. Kupres nudi nezaboravan zimski doživljaj za sve ljubitelje snijega.
Okupite obitelj i prijatelje i krenite u avanturu na bijele padine Kupresa. Uživajte u skijanju, snowboardingu, sankanju ili jednostavno šetnjom kroz čarobne snježne pejzaže.

Započnite svoju zimsku priču na Kupresu – gdje se svaki snježni san pretvara u stvarnost!

TOSCANA

Doživite čaroliju Toskane!
Uplovite u svijet izvanvremenske ljepote, umjetnosti, kulture i vrhunske gastronomije. Toskana očarava svojom prekrasnom prirodom, slikovitim krajolicima vinograda i maslinika, te fascinantnim povijesnim gradovima.
Prošetajte kroz uske uličice Firence, divite se remek-djelima u Uffizijima, istražite srednjovjekovne gradove poput Sienne ili San Gimignanoa, te se opustite u raskošnim vinarijama uz degustaciju vrhunskih vina i gastronomskih delicija.

Otkrijte bogatu baštinu Toskane koja će vas očarati svojom ljepotom i šarmom. Dobrodošli u Toskanu – mjesto gdje svaka avantura postaje nezaboravna!

MOTECATINI TERME – CINQUE TERRE

MOTECATINI TERME – CINQUE TERRE Naša priča počinje iz ljubavi prema putovanju, prijevozu, autobusima i avanturama.Vjerujemo da se kvaliteta može osigurati kroz pouzdana vozila i profesionalne obrazovane ljude te se godinama trudimo biti pouzdan i kompetentan poslovni...